Column

02-03-2018

Doe wat je belooft!!

Afgelopen week zat ik in de auto en hoorde ik een liedje van Daniël Lohues. Het gaat er niet om wat je doet, als je maar doet wat je belooft. Het is niet dat ik reclame wil maken voor zijn muziek en teksten, maar als ik goed naar de teksten luister dan krijg ik inspiratie om dit stuk te schrijven en zie je dat het in de handel helemaal niet moeilijk hoeft te zijn.

Wij, als Postuma, moeten vertrouwen op onze leveranciers. Als ze niet doen wat ze beloven hebben wij hier een probleem en kunnen we onze beloftes naar jullie niet nakomen. Je ziet dat je als bedrijf van meerdere leveranciers afhankelijk bent, wat als er geen internetverbinding is of er een vrachtwagen met pech staat? Je hebt leveranciers nodig die doen wat ze beloven. Wij zien daarom onze leveranciers meer als partners en vinden het belangrijk dat zij weten wat wij van hun verwachten. We maken leveranciersafspraken, doen aan een leveranciersbeoordeling en geven onze wensen voor de toekomst duidelijk aan. Onze leveranciers verwachten van ons dat wij de factuur correct betalen zoals wij beloven.

U, als specialist, heeft ook een verwachting van ons. Wij kunnen u van alles beloven, maar als wij dit niet waarmaken dan doen wij het niet goed. Door het werken met vaste verkopers en chauffeurs hebben we ieder dag contact en weten we wat u van ons verwacht.

Zo ook bij u in de winkel moet u doen wat u belooft. Anders komt de klant niet terug. Onze verkopers hebben diverse klantenbezoeken afgelegd en ze zijn erg enthousiast over hun klanten. Veel mooie speciaalzaken en marktkramen met lekkere bewerkte en onbewerkte producten. Niet alleen de ondernemer, maar ook uw personeel kan dit maken of breken. Doe wat je belooft en we gaan een mooie en gezonde toekomst tegemoet.

Overdenkertje
Vertrouwen winnen kost tijd, maar vertrouwen verliezen gaat in een oogwenk.

Omzetindex
De schaatsen kunnen weer terug in het vet! De dagen worden langer en het voorjaar komt er toch bijna aan… Toch zijn we nog wat voorzichtig met omzetindex en houden we aan op 85 punten.