Vier ton aan gestolen sinaasappels in oude roestbakken

01-02-2018

De Spaanse politie heeft ongetwijfeld al veel gezien, maar we betwijfelen of dit plaatje al eens voorbijkwam: een paar oude barrels die compleet zijn volgeladen met sinaasappels. Gestolen, uiteraard.

Patrouillerende agenten in Sevilla zagen afgelopen week een drietal auto’s rijden die wel erg diep in de veren lagen. Bovendien sloeg het trio bij het zien van de politiecontrole ineens af op een onverharde weg, dus de interesse was gewekt.

Na een korte achtervolging werden twee van de wagens staande gehouden. Nadere inspectie wees uit dat de wagens tot de nok gevuld waren met sinaasappels, over de herkomst ervan konden de inzittenden geen goede verklaring geven. Eentje maakte het wel heel bont door te verklaren dat ze de vruchten ‘van de grond hadden opgeraapt’. Uiteindelijk bleek dit min of meer waar: de sinaasappels waren gestolen uit een pakhuis in de buurt.

Naast de twee auto’s werd in de omgeving later ook nog een busje vol sinaasappels gevonden. Het totale gewicht van de vitamine C-bommetjes: 4.000 kg. Maar het zijn vooral de lol-foto’s die het hem doen.

Bron: www.autobahn.eu