29-01-2022

Er zijn volop bloedsinaasappelen beschikbaar. Promoot ze nu met de nieuwe VitaLogische keuze flyer over bloedsinaasappel. De flyer is opgebouwd met informatie over de kwaliteit, gezondheidseffecten en een heerlijk recept.

De VitaLogische keuze flyers staan voor premium producten, waarin smaak en kwaliteit boven prijs worden gekozen. Er wordt geen prijs genoemd in de flyer, waardoor u deze flyers jaarrond kunt inzetten. U kunt zelf de productpromotie uitbouwen met een proeverij/prijsactie.

Bestel de flyer nu bij uw verkoper. De prijs per 100 stuks is €10,95. 

Onze Tarocco bloedsinaasappelen komen uit Sicilië en danken hun unieke smaak aan de bijzondere vulkanische grond van het eiland en de Mediterrane weersomstandigheden. 
De volgende stadia geldt voor de bloedsinaasappel:

In de bloei: april – juni

Tussen april en mei zijn de Citrus boomgaarden witgekleurd door de sinaasappelbloesem. In deze maanden gaan de duizenden groene knoppen open en zie je de 110 hectare veranderen in witte velden die een verrukkelijk zoet aroma van verse citrusvrucht verspreiden.

De bestuiving vindt op natuurlijke wijze plaats, maar om het proces bij te staan, laat de boer iedere lente duizenden bijen los in de Citrus boomgaard.

Voor iedere bloem die van een boom valt, is er voor altijd een citrusvrucht voorgoed vergaan. Slechts 3-4% van de bloemen houdt het uit tot het einde van juni, wanneer de inmiddels geel geworden sinaasappelbloesems van de boom afvallen en de kleine stampers achterblijven, die er nog 7 à 8 maanden over zullen doen om uit te groeien tot sinaasappels.

Rijping en oogst: september – februari

De vrucht groeit en rijpt tijdens de zomer en tegen de herfst begint hij te rijpen. In de eindfases van de rijping krijgt het vruchtvlees de kenmerkende rode kleur door de synthese en accumulatie van anthocynanen.

De synthese van deze natuurlijke pigmenten wordt gestimuleerd door de dagelijkse temperatuurfluctuaties die plaatsvinden in de herfst en in de winter op Sicilië. In het gebied rond Catania op de hellingen van de Etna vinden de grootste temperatuurwisselingen in deze periode plaats en zo ontstaan er donkergekleurde bloedsinaasappels.

De vruchten zijn volledig rijp in januari en februari, en nu worden ze traditiegewijs met de hand geplukt om ervoor te zorgen dat ze hun unieke en verrukkelijke smaak behouden.

Binnen een paar maanden tijd verschijnen er weer knoppen aan de bomen, klaar om weer bloemen te produceren, en zodoende begint de cyclus weer opnieuw.