header
divider

Week 23, 2018

VEG., 20 & 21 juni

Smulkersen

Er zijn veel kersen, maar er zijn er maar weinig die zich de echte SMULKERSEN mogen noemen. Onze kas-kersen teler in Flevoland heeft echt de beste! We zijn nu begonnen met de Merchant, bijzonder smakelijk en mooi van maat. Een bijzonderheid in elke AGF-speciaalzaak. Ze mogen daar dan ook niet ontbreken. Qua niveau mag u ze vergelijken met de kasbonen van “de echte Hollander” echt top dus en alleen voor de AGF-specialist beschikbaar: De echte Smulkersen, uit de kas, nu en de komende 4 weken volop beschikbaar!
Daarnaast mag iedereen natuurlijk zeggen dat je van kersen kunt smullen en dat gaan we de komende weken ook doen. We staan aan het begin van een mooi kersenseizoen. Een kersen seizoen laat zich nooit van tevoren voorspellen. Als we deze week alleen al naar het weer kijken in Nederland, extreem warm met hier en daar een bijna onmogelijke regen- of hagelbui, dan kunt u begrijpen dat wanneer de kersen pluk rijp aan de boom hangen (dan zijn ze het kwetsbaarst), je als teler er niet vrolijker op wordt. Dat betekent dat wij en u dat automatisch ook niet zijn. Je kunt van kersen pas zeggen dat ze goed en sterk zijn als ze in de doos zitten en onderweg zijn naar de handel. Iets verder vooruit kijken betekent de weersvoorspelling accepteren en hopen dat het klopt als ze mooi weer beloven in het betreffende productiegebied.
Deze gebieden zijn er te over. Nu zijn er kersen uit Spanje en Griekenland, later komt daar Frankrijk, België en Hollandse natuur bij, van zuid naar noord bekeken. Je kan tegelijkertijd ook van west naar oost kijken voor Servië, Hongarije, Bulgarije en Duitsland. En dat geldt ook voor van boven naar beneden, want hooggelegen gebieden in Zwitserland zijn ook beroemd om de goede late kersen.
Dus…. Aan de slag met kersen en niet zielig doen met 1 soort, minimaal twee tot drie soorten hoort een beetje AGF-zaak in huis te hebben! De consument moet kunnen kiezen tussen... de mooiste, de lekkerste, de donkerste, de goedkoopste, de zuurste en noem maar op! Dan ben je specialist!

gelelijn

Opening

Afgelopen woensdag was de opening van Eetwinkel De Groene Kever bij de familie Mollema te Zuidhorn. Alles was tot in de puntjes verzorgd. Wij wensen ze heel veel succes!
de groene kever 2
de groene kever
de groene kever3
gelelijn

Opening

Ook in Buitenpost weten ze hoe het moet!. Kijk eens naar deze prachtige presentatie bij Schipper AGF! Alles in een nieuw jasje. Wij wensen jullie heel veel succes!
Schipper AGF1
Schipper AGF2
gelelijn

Zeg het met fruit

Deze week zag ik een artikel op agf.nl dat gaat over creatief omgaan met fruit. Erg leuk en inspirerend. Wellicht wat voor u?
Om zijn studie te betalen, richtte de jonge Marokkaan Sami Aatita in januari 2017 Bouquet Fruits op. Het bedrijf was meteen een succes en vandaag de dag heeft de in Casablanca gevestigde onderneming 10 mensen in dienst. Sami leidt het bedrijf samen met zijn vader.
Bouquet Fruits maakt op bestelling fruitboeketten,- manden en decoraties voor diverse gelegenheden. Sami: "Het fruit wordt bij lokale leveranciers ingekocht. Het is altijd vers en wordt kort voor levering pas verwerkt en gesneden. Door cellofaan en citroensap te gebruiken blijft de kwaliteit van het fruit ook in de zomermaanden optimaal behouden.
Overdenkertje:
Het geheim van creativiteit is weten hoe je bronnen te verbergen.
Omzetindex:
Het weer laat de consument deze week met wat minder zweetdruppeltjes naar de winkel gaan en er is genoeg heerlijke handel. Wij zetten in op 120 punten.
zeg het met fruit1
zeg het met fruit 2
zeg het met fruit 4

Prijsvergelijking

Deze prijsvergelijking is bedoeld om inzicht te geven in de prijzen van de supermarkt
prijsvergelijking week 23
gelelijn
divider

Blijf altijd op de hoogte via social media!

facebook twitter
footer